5 sätt att bli kvitt uppblåstheten för alltid

Uppblåsthet är ett envist problem som kan ha negativ inverkan på vardagen. Det är frustrerande när byxorna inte sitter som de ska och pinsamt att behöva hålla sig från att släppa väder offentligt – för att inte tala om den besvärande smärtan och obehaget.

Läs vidare för att ta reda på vad som ligger bakom den obehagliga känslan och hur du kan hantera besvären innan de utvecklas till en hälsorisk.

Unveiling the truth behind bloating

Sanningen bakom uppblåsthet

Uppblåsthet innebär att magen känns full, spänd och svullen. Vissa upplever det bara någon gång då och då, medan många lider av det varenda dag.

Det handlar om mer än bara fysiskt obehag. Det kan upplevas som något som hindrar en från att njuta av livet fullt ut. Den uppblåsta magen gör det svårt att känna sig attraktiv eftersom många kläder slutar att passa. Rädslan för att släppa väder när man är ute bland folk eller på en dejt kan vara överväldigande.

I värsta fall kan försöken att förtränga obehaget och gömma magen leda till att man helt och hållet slutar att gå ut med sina vänner. Men det finns ett sätt att sätta stopp för detta!

Precis som med alla andra hälsoproblem kan det vara bra att känna till de bakomliggande orsakerna. Vad exakt är det som orsakar ballongmagen, och varför är den så svår att bli av med? Det kan faktiskt finnas flera bakomliggande orsaker.

Födoämnesintolerans

Födoämnesintolerans kan se väldigt olika ut hos olika personer, och det kan ibland vara svårt att avgöra vilka specifika livsmedel man är känslig mot. Eftersom kroppen inte kan smälta vissa livsmedel ordentligt, blir de osmälta delarna kvar i tarmen. Det leder till jäsning och gasbildning, vilket orsakar uppblåsthet. De vanligaste födoämnesintoleranserna är intolerans mot laktos och gluten.

Hormonella svängningar

Hos kvinnor är det relativt vanligt med hormonell uppblåsthet. Under menstruationscykeln och perimenopausen fluktuerar hormonnivåerna, särskilt östrogen- och progesteronnivåerna. Det orsakar vätskeretention och problem med matsmältningen, vilket leder till att magen sväller. Matsmältningen blir även mer långsam, vilket leder till mer gasbildning och uppblåsthet. 

Stress

När man är stressad utsätts matsmältningen för stora påfrestningar. Den känsliga balansen rubbas, vilket kan leda till diarré eller trög matsmältning och förstoppning. Det senare orsakar överdriven gasproduktion och därmed uppblåsthet.

Obalans i tarmfloran

I tarmen finns en dynamisk samling mikroorganismer som kallas tarmens mikrobiom. I denna miljö finns både goda och dåliga bakterier, och dessa måste vara i balans för att matsmältningen ska fungera ordentligt.

Modern kost med mycket bearbetade livsmedel, toxiner och vissa läkemedel innebär att obalans i tarmfloran är den vanligaste orsaken till uppblåsthet. Medan toxiner och läkemedel dödar de goda bakterierna, bidrar bearbetade livsmedel till att de dåliga bakterierna växer.

Dåliga bakterier anses frigöra mer överskottsgas som en biprodukt, vilket resulterar i en envis ballongmage som är svår att bli av med!

Dessutom kan obalans i tarmfloran leda till allvarliga matsmältningsproblem som IBS och inflammatorisk tarmsjukdom, så det är viktigt att ta itu med problemet så snabbt som möjligt.

Processed foods

Uppblåsthet är inte bara ett fysiskt problem!

Det påverkar vår kropp, vårt sinne och våra känslor, och får det att kännas som om vi kämpar mot en osynlig fiende precis hela tiden.

Gasbildningen och det konstanta mullrandet i magen kan leda till en hel del pinsamma situationer. Men det är ingenting i jämförelse med det obehag och den smärta som en svullen mage kan innebära. Det är som att ha en ballong i magen som inte går att tömma, vilket kan få enkla saker som att gå och sitta att känns som en kamp.

Kläder som tidigare har suttit skönt känns plötsligt två storlekar för små, och ingenting passar i midjan. Det är frustrerande! Det är jobbigt att se sig i spegeln när man har uppblåst mage, och självkänslan sjunker snabbt om det är något man behöver brottas med varje dag.

Men du behöver inte börja tacka nej till fester och middagar med vännerna. Det finns ett sätt att få bukt med ballongmagen och återfå självförtroendet!

Bloating is not just physical!

5 sätt att återställa balansen i tarmen och bli kvitt uppblåstheten

Den vanligaste orsaken till uppblåsthet är något som de flesta ignorerar. Obalans i tarmens mikrobiom.

Denna obalans, eller dysbios, kan uppstå till följd av olika faktorer som rubbar mikrobiomets naturliga harmoni. Men den goda nyheten är att det går att återställa balansen i tarmen för att få plattare mage och uppnå en känsla av lätthet.

1. Medvetet ätande

Medvetet ätande innebär att man skapar regelbundna rutiner kring sitt ätande, äter mindre portioner och tuggar maten ordentligt. Regelbundna måltider hjälper till att reglera tarmens dygnsrytm och främjar tillväxten av nyttiga bakterier.

Mindre portioner gör det mycket lättare för tarmen att smälta maten, men det skadar inte heller att tugga maten väl för att undvika att osmälta bitar jäser i tarmen och orsakar ännu mer överskottsgas.


Mindful eating

2. Inga kalla drycker

När man har en obalanserad tarmflora är det bäst att undvika att dricka kalla drycker. De kan faktiskt förvärra matsmältningsproblemen eftersom de utsätter tarmen för stora påfrestningar.

Kalla drycker stör den redan känsliga miljön i tarmen, vilket kan påverka de goda tarmbakteriernas tillväxt och överlevnad.


No cold drinks

3. Regelbunden motion

Regelbunden fysisk aktivitet kan ha en positiv effekt på tarmhälsan, eftersom mikrobiomet hos aktiva personer tenderar att vara mer mångsidigt än hos personer med en stillasittande livsstil.

Dessutom gör motion underverk för att lindra stress, en annan orsak till obalans i tarmen.


Regular exercise

4. Fiberrik kost

Kosten spelar en viktig roll för att hantera obalans i tarmen och främja ett hälsosamt tarmmikrobiom. Målet är att äta en varierad kost med rena livsmedel som innehåller mycket fibrer, till exempel frukt och grönsaker. Kroppen kan inte smälta fibrer, men det kan de nyttiga bakterierna. Faktum är att det finns en speciell typ av fibrer som kallas prebiotika som bakterierna bryter ner och livnär sig på.

En mer fiberrik kost gör det mycket lättare att främja tillväxten av goda tarmbakterier och förbättra matsmältningen.


High-fibre diet

5. Probiotiska kosttillskott 

Lösningarna ovan är tyvärr inte alltid tillräckliga för att återställa balansen i ett rubbat mikrobiom. Och det är här som probiotiska kosttillskott kommer in i bilden.

Probiotiska kosttillskott tillhandahåller levande nyttiga bakterier som återbefolkar tarmen och återställer den bakteriella balansen. Målet är i princip att överträffa de dåliga bakterierna, vilket probiotika gör på ett effektivt sätt!

Tack vare sin förmåga att direkt angripa grundorsaken till ett obalanserat tarmmikrobiom återställer de harmonin i tarmkanalen. När balansen återställs förbättras matsmältningen och mindre gaser produceras, vilket resulterar i en välmående och platt mage.

Probiotic supplements

Men du behöver inte bara förlita dig på oss. Läs vidare för att ta reda på hur Anna övervann uppblåstheten och fick tillbaka kontrollen över sitt liv.

Anna var för generad för att lämna lägenheten

Jag minns hur bekymmerslös jag var med min hälsa i tidiga 20-årsåldern. Men sedan, från ingenstans, började jag känna mig uppblåst på kvällarna. Jag hade lite ont i magen, men inget drastiskt.

Så småningom utvecklades det till en daglig kamp. Jag var tvungen att använda byxor med resår i midjan eftersom jag inte fick upp dragkedjan i mina jeans. Jag kände mig inte alls attraktiv, och dessutom var jag jättetrött hela tiden.

Jag minns första gången det verkligen saboterade för mig. Jag skulle gå ut och äta middag med några vänner. Jag tog på mig min favoritklänning, en klänning som alltid hade suttit perfekt över höfterna. Men där och då var allt jag såg en massiv, uppblåst mage som stack rätt ut.

Jag kände mig så generad över att visa mig på det sättet att jag bytte till leggings och en pösig tröja, och var jättefrustrerad över att inte känna mig lika självsäker som jag brukar. Efter middagen fortsatte magen att växa och jag hade så himla ont – kvällen var totalt misslyckad!

Till slut kände jag mig så generad över hur jag såg ut att jag hellre ställde in med mina vänner än att behöva känna mig obekväm och gasig hela kvällen.

Anna: "Efter att jag gjorde det här försvann uppblåstheten på bara några veckor"

Eftersom det inte verkade vara något särskilt som utlöste uppblåstheten tänkte jag att det måste vara något fel i tarmen. Efter att ha läst på om problemet lade jag om min kost, drack kefir varje dag, åt surkål och köpte 3 olika probiotiska kosttillskott, men ingenting fick mig att må bättre.

Jag kände mig frustrerad och berättade till slut för en vän om mina problem. Jag blev chockad när jag fick höra att hon hade haft problem med precis samma sak!

Hon delade med sig av sina erfarenheter av uppblåsthet och föreslog till och med en lösning: Synbiotic Premium. När hon började berätta om det tänkte jag först okej, ännu en probiotika som inte kommer att hjälpa mig...

Men sedan förklarade hon hur svårt det faktiskt var att hitta en produkt med rätt typ av probiotika och att bakterierna sällan överlever passagen genom matsmältningskanalen. Inte undra på att jag aldrig märkte någon skillnad!

Jag var nyfiken på hur Synbiotic Premium skiljer sig från liknande produkter, och min vän berättade att den är full av välstuderade bakteriestammar som är helt stabila. Hon var så exalterad när hon pratade om den skyddande tekniken bakom att jag bara var tvungen att ge den här produkten en chans, även om jag inte riktigt förstod allt just då.

Efter att jag hade använt den i några veckor var jag helt ställd! Det hemska obehaget var borta, och gasigheten likaså. Inte ens när jag tittade mig i spegeln i slutet av dagen hade jag några problem och alla mina klänningar passade igen. Jag önskar bara att jag hade upptäckt den här lösningen tidigare!

Synbiotic Premium – högkvalitativ probiotika i en stabil formula

Det är dags att ta itu med uppblåstheten en gång för alla. Genom att motverka obalans i tarmbakterierna är Synbiotic Premium den perfekta lösningen för att slippa uppblåst mage och det obehag det innebär.

Det som skiljer Synbiotic Premium från sina konkurrenter är bakteriernas överlevnadsförmåga. De flesta probiotika överlever inte passagen till tarmen, men tack vare en speciell skyddande matris har de levande bakterierna i Synbiotic Premium hela 90% garanterad överlevnadsgrad.

Det säkerställer att bakterierna hamnar där de behövs som mest – i tarmen. Tack vare ett brett utbud av probiotiska bekteriestammar bidrar det till att öka antalet goda tarmbakterier och återställa harmonin i tarmen.

Det innebär bättre matsmältning och färre bakterier som producerar onödig gas, vilket leder till minskad uppblåsthet och bättre livskvalitet.

För ett mikrobiom i balans och en platt mage! 

**Synbiotic PremiumVanlig probiotika1
Tarmvänliga bakteriekulturer
Extra skydd med 90% överlevnadsgradX
9 olika bakteriestammar?
Resistens mot magsaft och matsmältningsenzymerX
Stabilitet vid rumstemperatur
Garanterad livskraft åtminstone fram till utgångsdatumetX
Lämpligt för veganer
30 dagars pengarna-tillbaka-garantiX

Teckenförklaring: ✔= ja, x = nej, ? = okänt eller varierar mellan olika produkter, 1 Kosttillskott med oskyddade bakteriekulturer. 

Bli garanterat nöjd varje gång!

Just nu har vi ett specialerbjudande på Synbiotic Premium som du inte får missa!

Vi förstår att det kan kännas osäkert att testa en ny produkt och erbjuder därför 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti. Ta chansen att spara stort och investera i ditt välbefinnande redan idag! 

Produkter för dig

DETOX & VIKTMINSKNING
-60%
Specialpris 364,99 kr Ordinarie pris 909,99 kr
Visa produkt
MATSMÄLTNING
-67%
Specialpris 70,99 kr Ordinarie pris 212,99 kr
Visa produkt