Lorella Flego: "Min erfarenhet efter att ha tagit kollagen i 6 månader"

Kollagen är ett protein som ger stöd och stadga åt kroppen. Det bekräftas av flera vetenskapliga studier som visar att förtäring av kollagenpeptider förbättrar hudens återfuktning och elasticitet, och hjälper till att reducera rynkor. Som om det inte vore nog hjälper kollagen även till att bekämpa celluliter och minska hudens gropighet på låren.

Nästan alla kvinnor tar det nuförtiden, särskilt efter 35 års ålder, eftersom vi vet att produktionen avtar och vad det får för konsekvenser: fler rynkor, mindre elasticitet, sprött hår och spröda naglar. Som tur är har kollagentillskotten förändrats en hel del med tiden – i början smakade de ofta illa och kunde vara svåra att få ner, men idag är läget ett helt annat.

image

Ett av flera livsmedel som kan stimulera kollagenproduktionen är pumpafrön. Det är även viktigt med zink som inducerar kollagensyntesen, gröna bladgrönsaker och jordgubbar som är rika på C-vitamin, ellaginsyra (en antioxidant som begränsar nedbrytningen av kollagen) samt vitlök och svavel som stimulerar kollagenproduktionen.

Medan män ofta drabbas av håravfall efter en viss ålder finns det även många kvinnor som får tunnare hår. Då är det lämpligt att ta kollagen regelbundet, eftersom det har en positiv effekt på hårväxten och även gör naglarna starkare.

Några faktorer som kan bidra till ökad kollagenförlust är:

  • Genetiska faktorer
  • Ohälsosam kost
  • Rökning
  • Stress
  • Luftföroreningar

Även om kroppen producerar kollagen naturligt är det alltid bra att tillföra mer genom att ta kosttillskott. Det finns massor av olika produkter på marknaden och ofta har de mängder av kommentarer och recensioner som inte är till någon vidare hjälp. Vid första anblick kan allt verka intressant, frågan är bara om det verkligen fungerar.

Personligen tror jag att ett vackert och ungdomligt utseende är en kombination av flera olika faktorerträning, kosttillskott, framsteg inom skönhetsindustrin och inre välbefinnande.

image

Min erfarenhet

​​​​​​​

"Jag har tagit kollagen i ett halvår nu och varje månad blir jag lika förvånad över resultaten. I början var det bara en "känsla" – man ser sig i spegeln och tycker det ser ut som att man kanske har lite mindre rynkor runt ögonen och att huden har fått mer lyster, men man är inte 100% säker, kanske är det bara för att man sovit bättre."

"Men med tiden bara växer känslan, och så småningom börjar man lägga märke till fler förbättringar – på håret, naglarna, musklerna, och till och med den fysiska styrkan. Och på rynkorna på halsen, som är det första som avslöjar en kvinnas verkliga ålder och som kan vara otroligt irriterande."

"Huden känns mer återfuktad och därmed mjukare, fräschare och friskare. Naglarna är mindre spröda och håret klyver sig inte lika lätt – det ser glansigare och till och med tjockare ut."

Kollagen som rutin

"Avenobo Collagen Luxury Complex från Sensilab, som jag själv använder, har jättegod smak av björnbär, vilket gör det väldigt lättdrucket, och dessutom absorberas det snabbt. Det är fritt från artificiella aromer, färgämnen och andra onödiga tillsatser."

"Precis som med allt annat här i livet är det viktigt att vara konsekvent – för att se resultat är det viktigt att upprätta en rutin. Det är precis som med träning – för att få fastare muskler måste man ta sig tid att träna regelbundet. Men med kollagen går det snabbare, eftersom allt man behöver göra är att dricka det, helst på morgonen i samband med frukosten, istället för ett glas vanligt vatten. Något jag verkligen gillar är att det löser upp sig så snabbt, det är klumpfritt och lättsmält."

image

Annat som kan intressera dig