En överbelastad lever och hur man rengör den naturligt

När vi tänker på vår hälsa är levern vanligtvis inte det första organet vi har i åtanke. Snarare motsatsen, vilket också är anledningen till att tecknen på en överbelastad lever så ofta förbises - när de egentligen inte borde. Men finns det ett effektivt och naturligt sätt att hålla leveren i toppform. Vilket då? Vi är glada att du undrade...

Men innan vi går igenom hur, låt oss ta en titt på varför det är så viktigt att ta vara på levern!

image

Varför är det så viktigt att ta hand om levern?

Levern är vårt största inre organ och är lika viktigt som hjärtat. Den utför över 500 livsviktiga livsfunktioner, vilket innebär att vi inte kan överleva utan den. Med sina många uppgifter, fungerar levern som din bearbetningsanläggning, lager, distributionscenter och batteri - allt i ett kan man lugnt säga.

Som ett viktigt metaboliskt organ är det också ditt viktigaste fettförbränningsorgan, för att inte tala om ditt primära detoxsystem, eftersom det bryter ner fett och sköljer ut gifter. Dessa är bara de största funktionerna. Men saken är den att...

Endast en frisk lever kan verkligen leverera

Stress, obalanserad kost, alkohol, rökning, brist på sömn och träning samt vår moderna livsstil i allmänhet påverkar din lever. Och om levern är överbelastad kan den inte göra sitt jobb ordentligt.

Som ett resultat är det omöjligt för den att effektivt bryta ner fett och neutralisera gifter. Och om för mycket fett och fettlösliga gifter byggs upp i den, riskerar du att drabbas av fettlever.

Dags att stanna upp!

Det måste finnas några varningstecken innan det händer, eller hur? De finns. Problemet är att de är så pass vanliga att de ofta inte gör oss särskilt uppmärksamma.

Personer med en överbelastad lever upplever ofta:

 • trötthet och irritabilitet
 • koncentrations- eller minnesproblem
 • övervikt, särskilt kring magen
 • torr, kliande eller generellt problematisk hud
 • uppblåsthet och dålig matsmältning
 • ökade kolesterol- och triglyceridnivåer
 • svårighet med viktnedgång

Lyckligtvis finns det många naturläkemedel som hjälper till att lindra bördan

Bortsett från att leva en hälsosammare livsstil kan du hjälpa levern med örter och andra växter som har visat sig stödja avgiftningen. Låt oss ta en titt på några av de mest effektiva.

Mariatistel

Drivs av silybin, en viktig aktiv del i mariatistelextrakt, mariatistel har visat sig stödja leverns hälsa och avgifta din lever genom att spola ut gifter. Men dess krafter stannar inte där.

Mariatistel hjälper inte bara med att detoxa levern, den hjälper också att regenerera den och skydda den från skada, eftersom den främjar syntesen av proteiner som är nödvändig för att cellen ska fungera korrekt och stärka levern cellväggar för att förhindra att gifter kommer in i cellen.

Kronärtskocka

Tack vare dess terapeutiska effekter har denna medelhavsväxt använts för att stödja leverens hälsa i århundraden. Kronärtskockextrakt har visat sig hjälpa din lever att detoxa, regenerera och skydda sig mot de skadliga effekterna av fria radikaler. Ett extra plus? Tack vare sin kraftfulla antioxidativa kraft kan den till och med bidra till att stärka kroppens naturliga försvar.

Vitamin E

E-vitamin är en av de mest kraftfulla radikalneutraliserande antioxidanterna. Den skyddar kroppen från skadliga effekter av fria radikaler. I synnerhet spelar det en viktig roll för att skydda dina leverceller från skador.

Acacia-fiber

Fiber är också viktigt för leverens hälsa. Vattenlösliga akaciagummifibrer binder gifter och kolesterol som elimineras av levern under detoxen och hjälper till att spola gifter ur kroppen så att de inte har en chans att komma tillbaka i filtret, din lever.

Cikoria

Cikoria är rikt på naturliga antioxidanter och skyddar din kropp från fria radikaler. Den minskar oxidativ stress, hjälper till att förhindra cellskador (leverceller) och förbättra leverns hälsa. Som om det inte vore nog med de redan nämda superkrafterna, kan cikorian även boosta både matsmältning och viktnedgång.

Rosmarin

Denna väldoftande vintergröna krydda är en av de äldsta kända medicinalväxterna som används till flera olika helande ändamål. Studier bekräftar att rosmarin hjälper till att upprätthålla en sund lever, minskar toxiciteten hos vissa kemiska ämnen och stöder dräneringen i levern. Tack vare sina antioxidativa egenskaper stärker den dessutom ditt immunförsvar.

Så, kan jag bara slänga ner allt i en smoothie?

Det kan du säkert - men med begränsade resultat. Saken är den att även om det delvis skulle vara fördelaktigt, kommer kroppen inte nödvändigtvis att absorbera allt. Ta till exempel mariatisteln, som i sin växtform har låg biotillgänglighet (låg andel som kroppen absorberar), vilket innebär att din kropp inte får ut något av den, så effekterna blir alltså knappt märkbara.

Det är här som kosttillskott kommer in i bilden. De flesta kosttillskott använder mariatistel i form av extrakt, eftersom det gör det möjligt att få i sig en mycket högre andel aktiva ingredienser, vilket avsevärt förbättrar dess effekt på leverns hälsa. Betyder det att du måste köpa 6 olika kosttillskott för att få alla ovanstående ingredienser i extraktform?

Detta är det bästa: du kan nu få en kombination av två tillskott som innehåller alla dessa ingredienser - med ännu bättre biotillgänglighet och starkare effekt än liknande tillskott på marknaden! 10x starkare*, för att vara exakt!!

Hepafar Månadspaket – med 10x starkare effekt*!

Hepafar månadspaket är utformat för att avgifta din lever så effektivt som möjligt. Det innehåller en revolutionerande patenterad form av mariatistel (silybin) innesluten i fosfolipider. I den formen kan din lever använda den upp till 10 gånger mer effektivt * vilket innebär 10x starkare avgiftande effekt*!

Det är bara tack vare mariatisteln och dess avancerade fosfolipidleverans. Med tillsatt av svartpepparekstrakt och dess piperininnehåll på 95% ökas absorptionen av andra växtekstrakter med upp till 30% *!

Men kombinationen gör mer än att bara detoxa din lever. När Hepafar Forte rensar levern från gifter, tar Hepafar Fibers över för att fånga dessa gifter och eliminera dem från din kropp för gott! Och det är ett avgörande steg för att förhindra att gifterna går tillbaka till levern.

Detoxa din lever & kropp – befria dig själv

Testa Hepafar Månadspaket och dess synergistiska blandning av naturliga ingredienser som:

 • detoxar din lever med 10x starkare effekt*
 • regenererar och stärker din lever
 • eliminerar gifter från kroppen för gott
 • erbjuder maximala fördelar med två revolutionerande formler

*[Results may vary. Dietary supplements should not be used as a substitute for a varied and balanced diet and a healthy lifestyle, which are important.]

Produkter för dig

LEVERHÄLSA
-53%
Specialpris 277,99 kr Ordinarie pris 592,99 kr
Visa produkt