Mer håravfall på hösten - vad gör man åt det?

Vårt hår har flera funktioner - det enklaste och mest uppenbara är att hålla oss varma. Så vi behöver mindre av det på sommaren och hösten. Dessutom skadas ditt hår av solen och havet på sommaren och är därför nu mer sprött.

En studie publicerad i British Journal of Dermatology visar att säsongsmönstret för håravfall är helt normalt. Forskarna tittade ävern på populära Google-sökningar och fann att på sommaren och hösten är folk extra stressade över att de tappar hår.

Shawn Kwatra, medförfattare till Google-studien och docent i dermatologi, säger: ”Ett något ökad håravfall på sommaren och hösten är helt normalt. Ur en evolutionär synvinkel är en av huvuduppgifterna för hår att ge värme. Detta är mindre nödvändigt under sommarmånaderna.

image

Hur mycket håravfall är normalt?

Den genomsnittliga personen tappar mellan 50 och 100 hårstrån per dag! Det låter verkligen som mycket, men det finns inget att oroa sig för. Detta är en del av den normala tillväxtcykeln. Cirka 90% av håret på huvudet är i tillväxtcykeln - det varar mellan 2 till 6 år. Hår faller vanligtvis när det når slutet av cykeln. Lyckligtvis händer detta inte med allt hår samtidigt.

Tänk om det är för mycket håravfall?

Om du fortfarande är orolig över att du tappar för mycket hår, är det bra att tala med din läkare för att utesluta eventuella medicinska tillstånd. Stress och hormonella förändringar är också vanliga orsaker till håravfall. Men det kan också vara så att du helt enkelt saknar rätt näringsämnen. Ditt hår måste vårdas från insidan - vilket hjälper även under svåra tider. Den viktigaste byggstenen för hår och naglar är keratin.

UNDO Nutrishine med lösligt keratin

Keratin är ett protein som ger håret, naglarna och det övre skiktet i hudstrukturen, styrka och elasticitet och samtidigt skydd. När du överväger kosttillskott är det viktigt att tänka på att inte alla keratintillskott är bra. Våra kroppar har inte rätt enzymer för att smälta och absorbera vilket keratin som helst - det måste vara vattenlösligt keratin.

Nutrishine-kapslar från UNDO innehåller lösligt keratin. Det absorberas där det behövs mest i kroppen. Zink har också lagts till kapslarna för att ge dig rätt näringsämnen för bättre hårväxt, starkare nagla och mer lyster åt huden .

Nutrishine hjälper mot skadat hår och ger det glans och elasticitet tillbaka. De hjälper också till att minska håravfallet så att ditt hår förblir där det hör hemma - på ditt huvud! Kapslarna passar alla hårtyper, både för män och kvinnor.