VIKTIGT: Upptäck tecknen på leverproblem, innan det är för sent!

Är allt bra med din lever? Gör så här för att ta reda på det!

De flesta av oss tänker aldrig på vår lever. Men det är ett viktigt organ som är avgörande för vårt liv. Det är även vårt största inre organ som arbetar dygnet runt för att bearbeta allt vi äter, dricker, andas in eller smörjer in på huden. Att belasta levern onödigt mycket genom att göra dåliga livsstilsval eller leva i en toxisk miljö kan få katastrofala konsekvenser.

image

Skadar du din lever?

Allt vi gör, från maten vi äter till den livsstil vi har, påverkar vår lever. Alkohol, cigaretter, stress, brist på motion, skräpmat... Du känner förmodligen redan till dessa. Men det slutar inte där. Det kan även handla om vad du applicerar på din hud och ditt hår, vad du använder för att städa ditt hem, eller till och med var du bor och vilken luft du andas.

Upptäck tecknen på en överbelastad lever innan det är för sent!

När levern blir överbelastad samlas fett i den. Även om en liten mängd fett i levern är normalt, blir det ett problem när det ackumuleras för mycket. I vissa fall kan detta leda till icke-alkoholrelaterad fettlever – ett tillstånd som drabbar över 25% av alla vuxna i Europa! Men eftersom levern inte har några smärtreceptorer (och därför inte gör ont) är det inte ens säkert att man märker av att man har problem.

En överbelastad lever kan dock skicka andra typer av nödsignaler:

 • Att konstant känna sig seg, trött och utmattad
 • Viktuppgång, särskilt runt magen
 • Svårighet att gå ner i vikt
 • Dålig matsmältning
 • Hudproblem, som återkommande blemmor

Men det finns något du verkligen behöver veta om en överbelastad lever...

Symtomen är vaga och brukar inte få varningsklockorna att ringa.

Dessutom kan levern ha det tufft utan att man upplever några tecken alls.

Vad gör levern egentligen?

Levern ansvarar för över 500 livsavgörande funktioner. Det här är bara några av dem:

 • Rengör blodet från toxiner
 • Bearbetar mat och dryck och omvandlar dem till näringsämnen som kroppen kan använda
 • Skapar galla för matsmältningen
 • Producerar och lagrar energi
 • Reglerar hormonbalansen och tillgången på vitaminer och mineraler

Som du ser arbetar levern hårt bakom kulisserna medan vi är upptagna med att leva våra liv. Och i stället för att stötta detta livsviktiga organ gör vi ofta tvärtom.

Här är några saker som kan ha negativ effekt på leverhälsan...

- Osund livsstil

Mat som innehåller mycket socker och mättade fetter kan bidra till att utveckla eller förvärra en överbelastad lever. Dessa livsmedel må smaka gott, men de ställer till med förödelse inuti kroppen.

Det är en sak att äta godsaker då och då, men om din kost är full av ohälsosamma livsmedel är det dags att göra en förändring.

Om du inte tränar eller är väldigt stressad, belastar du dessutom din lever ytterligare.

- Akohol

Att konsumera alkohol är en belastning för din lever. Eftersom den utför så många uppgifter samtidigt kan den bli överväldigad av ett glas vin, öl eller någon annan sorts cocktail när den bearbetar och renar ditt blod.

När det händer försummar den alla de andra viktiga uppgifter som den vanligtvis utför åt dig.

- Övervikt och fetma

De som bär på extra vikt tenderar att ha problem med överbelastad lever. Det betyder dock inte att det inte kan hända någon som är vältränad och smal.

Framför allt är det bukfetma som innebär mest problem för levern.

Börja ta hand om din lever idag

Om du vill ta hand om din leverhälsa är det bäst att börja idag! Här är några saker du kan göra: 

 • Håll en hälsosam vikt

 • Fokusera på att äta mat som är bra för dig (samtidigt som du utesluter skräpmat)

 • Motionera minst 150 minuter i veckan

 • Begränsa ditt alkoholintag

 • Kontrollera ditt blodsocker

Som tur är finns det ännu mer du kan göra. Forskare har upptäckt flera örtextrakt och och andra substanser med kraftfull leverskyddande effekt.

Låt oss ta en titt på några av dem.

Extra hjälp för din lever

- Kolin

För att stötta fettmetabolismen i levern behöver du ett näringsämne som heter kolin som skyddar mot fettansamling. Det finns en patenterad form av kolin som kallas VitaCholine® som bidrar till att upprätthålla normal leverfunktion.

- Kronärtskocka

Hjälper till att minska andelen fett i blodet samtidigt som den främjar viktkontroll.

- Mjölktistel

En ört som är välkänd för sina leverskyddande egenskaper. Den fungerar ännu bättre i kombination med kronärtskocka. Den är särskilt effektiv i form av PHOPHOcomplex™ som gör att upp till 10* gånger mer av den aktiva substansen silybin når blodomloppet jämfört med konventionellt mjölktistelextrakt. Detta fytosomala silybin når levern och gallan inom loppet av några timmar.

- Ingefära 

Känd för att hjälpa till att hantera inflammatoriska reaktioner och främja normal balans av inflammatoriska hormoner. Bidrar även till fysiskt välbefinnande och kan bidra till att höja energin

- Maskros

En ört som traditionellt används för att stötta magen och levern. Förutom leverfördelar bidrar den även till tarmkanalens välbefinnande.

- Antioxidanter

En kombination av E-vitamin, selen och zink kan göra underverk för att bidra till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Ingen lust att ta massor av kosttillskott? Det räcker med ett!

Varför ta alla dessa ämnen var för sig, när du kan få allihop i ett och samma kosttillskott! Hepafar Forte Premium är en komplett 5-i-1-lösning för detox av levern som innehåller alla ovannämnda extrakt och mer. Dessa detoxkapslar är bevisat effektiva för att:

 • Stötta leverns fettomsättning
 • Främjar leverns regenerering
 • Ger skydd för levern
 • Boostar avgiftningen
 • Förbättrar energin och vitaliteten

Produkten innehåller dessutom piperin, en komponent från svartpepparextrakt som förbättrar de växtbaserade ingrediensernas biotillgänglighet med minst 30%*.

Hepafar har redan hjälpt över 360 000 människor runt om i Europa att känna sig mer energiska, gå ner i vikt och ta ett steg för att skydda sin lever från sina dagliga livsstilsval.

Ta det första steget för att skydda din lever IDAG – beställ Hepafar Forte Premium med 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti nu!  

*Ansvarsfriskrivning: Resultaten kan variera från person till person och kan skilja sig från de resultat som beskrivs på hemsidan.