Effektiv viktminskning – det är kalorierna som är viktigast!

Du har säkert hört talas om 80/20-regeln. Det är ett rättesnöre för effektiv viktminskning, som innebär att resultaten beror till 80% på mat och till 20% på träning.

Överraskar det dig? Läs vidare för att ta reda på mer.

image

Nyckeln ligger i kosten

När du påbörjar din viktresa är det viktigt att komma ihåg att resultatet är en kombination av både kost och träning, men att matintaget väger tygst i denna ekvation.

Oavsett vilken kost du föredrar, så bör du se till att den är balanserad och att du håller dig till obearbetade livsmedel, inklusive magert protein, grönsaker och frukt. Glöm inte att inkludera fett i din kost – inte nog med att vissa vitaminer är fettlösliga, omättade fetter håller dig dessutom mätt längre.

Försök även att göra så många hälsosamma byten som möjligt i din kostplan. Det är okej att börja smått (och det behöver inte vara grönkålschips!).

Vad sägs till exempel om att starta dagen med en skål härlig havregrynsgröt i stället för granola? Eller att välja fullkorn istället för raffinerade spannmål. Eller kanske att byta ut pastan mot färska zucchininudlar och toppa salladen med rostade kikärter i stället för krutonger? Om du inte har gjort det än, försök även att säga “nej tack” till läsk och andra söta drycker, och välj vatten istället.

Det här är bara några idéer för att hjälpa dig att komma igång.

Tips för att minska matsuget

  • Det är mycket viktigt att planera sina måltider. På så sätt ser du till att din kost är näringsriktig och balanserad, men det hjälper dig även att förhindra matfrossa och undvika ohälsosamma alternativ.

  • Du kan ha ett hälsosamt mellanmål till hands om hungern ändå skulle slå till.

  • Se över din kostplan och välj hela, fiberrika (bönor, frukt och grönsaker) och proteinrika (kött, fisk, tofu, nötter...) livsmedel som kroppen smälter långsamt och som får dig att känna dig mätt längre – en nyckel till minskat matsug.

  • Drick vatten. Vi tror ofta att vi är hungriga när vi egentligen bara är törstiga.

  • Du bör också överväga att inkludera produkter med stjärningrediensen Garcinia Cambogia, eftersom dess huvudsakliga aktiva substans (hydroxicitronsyra, HCA) har trippel effekt: den dämpar aptiten, förhindrar att nytt fett lagras i kroppen och främjar viktminskning.

Rör på kroppen

Att förbränna så många kalorier som möjligt är det ultimata målet när vi försöker att gå ner i vikt. Rör på dig – alla typer av fysisk aktivitet är viktiga! Att promenera är ett av de enklaste sätten att hålla sig aktiv. Går du dessutom i rask takt, så är det ännu bättre.

Och det finns fler goda nyheter! Du kan även bränna kalorier hemma eller när du går ärenden – när du gör olika sysslor i hemmet, klipper gräset, går i trapporna och till och med när du handlar. Det är möjligt att förbränna allt från 100-300 kalorier i timmen när man gör hushållsarbete, men det beror naturligtvis på vilken typ av aktivitet det rör sig om, och med vilken kraft man utför dem.

Upptäck KiloShred

För att hjälpa dig att nå dina mål snabbare har vi utvecklat KiloShred – en dryck som tacklar alla viktiga problem: :

  • Boostar ämnesomsättningen

  • Ökar fettförbränningen

  • Kontrollerar kaloriintaget genom att minska matsuget och blockera kaloriabsorptionen

  • Bekämpar vätskeöverskott (farväl till puffighet och svullnad)

Om du tycker att det här låter bra, så bara vänta tills du ser resultaten. Vi ser fram emot att höra din framgångsberättelse!

Produkter för dig