7 tips för att förhindra ålderstecken

Många saker får vår hud att åldras. Vissa saker vi inte kan göra något åt; andra vi kan påverka.

En sak som vi inte kan förändra är den naturliga åldringsprocessen. Det spelar en nyckelroll. Med tiden får vi alla synliga linjer i ansiktet. Det är naturligt för vårt ansikte att förlora en del av sin ungdomliga fullhet.

image

1. Skydda dig från solen

Inte nog med att solbränna ökar risken för hudcancer. Ultravioletta strålar skadar hudens celler vilket gör att kroppen vidgar blodkärlen för att kunna leverera mer blod till det skadade området för att reparera det som går, det är då vi blir röda och skadan är skedd.

image

2. Drick mindre alkohol

Alkoholen är tuff mot huden. Den torkar ut huden vilket med tiden skadar. Detta kan få oss att se äldre ut. Om du dricker alkohol ändå, se till att dricka minst 1 glas vatten efteråt för att motverka skadan något.

image

3. Ät sundare

Studier tyder på att om vi äter mer färsk frukt och grönsaker kan vi hjälpa till att förebygga skador som leder till för tidigt åldrande av huden. Resultat från vetenskapliga studier visar även att en diet som innehåller mycket socker eller andra raffinerade kolhydrater kan påskynda hudens åldrande.

image

4. Rengör din hud varsamt

Att skrubba och gnugga för mycket kan irritera huden. Irriterad hud åldras snabbare. Skonsam rengöring hjälper till att ta bort föroreningar, smink och annan smuts utan att irritera huden. Vi rekommenderar att du använder parfymfri och skonsam cleansing milk, morgon och kväll.

image

5. Tvätta huden om du svettats

Svett irriterar huden och stoppar den från att andas. Om du känner dig svettig så är det bra att tvätta av det så snart som möjligt.

image

6. Återfukta

Genom att använda en dagkräm som återfuktar på djupet, kan vi motverka torr hud och bildning av rynkor. Det säkraste valet är en vattenbaserad ansiktskräm eftersom en del oljor kan täppa till porerna. En vattenbaserad kräm flyttar sig istället en aning när porerna trycker ut svett eller smuts. På så vis andas huden även med hudkrämen på.

image

7. Drick kollagen

Kollagen är ett protein i kroppen och cirka 30% av kroppens protein består av kollagen. I takt med att vi åldras, börjar kroppen tyvärr att producera mindre och mindre kollagen.

UNDO kollagen-dryck innehåller självklart kollagen, med den innehåller också blåbär vilket stimulerar kroppens naturliga produktion av kollagen. Dessutom är blåbär rika på vitamin C vilket är en mäktig antioxidant.

image

Det är aldrig för sent

Även du som redan har ålderstecken på huden kan dra nytta av att göra förbättringar i din rutin. Genom att skydda din hud och följa våra tips ger du den en chans att reparera några av skadorna.

Produkter för dig

HUDVÅRD
-50%
Specialpris 372,99 kr Ordinarie pris 743,99 kr
Visa produkt