6 skäl till att kroppen behöver gurkmeja redan idag!

Gurkmejan har prisats för sina hälsofördelar i tusentals år. Den så kallade "gyllene kryddan" innehåller den aktiva substansen kurkumin, som har en rad hälsofrämjande egenskaper och erbjuder effektivt och naturligt stöd åt hela kroppen.

image

Här är några av anledningarna till att det kan vara värt att ha ett kosttillskott med gurkmeja hemma:

1. Stöttar nervsystemets funktion

Kurkumin har visat sig förbättra den kognitiva funktionen. Att använda gurkmejatillskott kan främja arbetsminnet, bidra till lugn och tillfredsställelse, och hjälpa dig att hantera negativ stress. Förutom att vara en populär krydda kan gurkmeja ha positiva effekter på hjärnas hälsa.

2. Hjälper till att upprätthålla lungornas och de övre luftvägarnas hälsa

Gurkmeja har haft en stor roll inom behandlingen av lungsjukdomar. Tack vare sin förmåga att neutraliserafria radikaler och bryta ner slem, vilket i sin tur renar luftvägarna, kan kurkumin hjälpa till att lindra hosta och förbättra andningsförmågan.

3. Stöttar hjärtfunktionen

Gurkmeja kan erbjuda extra stöd i kampen mot flera av de faktorer som kan leda till hjärt- och kärlproblem. Även friska vuxna skulle må bra av att ta kosttillskott med gurkmeja (kosttillskott som innehåller kurkumin) för att stötta blodcirkulationen. Ju högre biotillgänglighet gurkmejatillskottet har, desto mer effektivt är det för att förbättra den arteriella hälsan.

4. Boostar immunförsvaret

Gurkmeja är det bästa valet när det gäller att boosta immunförsvaret. Att stärka sitt immunförsvar tar tid, men kurkuminets egenskaper hjälper att att främja den optimala balansen för immunförsvaret som ständigt störs av kronisk stress, vitaminbrist, sömnbrist och/eller toxiner från omgivningen.

5. Stöttar leverhälsan

Levern spelar en viktig roll i kroppen genom att omvandla näringsämnen till substanser som kroppen kan använda, lagra dem och sedan leverera dem till cellerna. Gurkmeja påverkar fettsammansättningen, vilket förhindrar ansamling av nytt fett och gör det lättare för levern att eliminera fett.

6. Hjälper till att upprätthålla friska och flexibla leder

Brosket blir tunnare och tunnare med åldern, vilket minskar förmågan att absorbera plötsliga rörelserna och hårda stötar. Konsekvenserna av detta är ledvärk och möjligen inflammation, vilket kan vara en riktig mardröm! Höfter, knän och fingrar är de leder som oftast drabbas av värk. Gurkmeja kan bidra till led- och benhälsan och ge dig mer flexibilitet så att du kan pyssla med dina favoritaktiviteter – smärtfritt! 

Men vilket gurkmejatillskott är bäst?

Gurkmejakapslarna Avenobo Curcuma är ett utmärkt val, eftersom en enda kapsel motsvarar 11 vanliga gurkmejakapslar á 500 mg med 95% kurkumin, vilket gör det till ett utomordentligt effektivt kosttillskott!

Det är ett av de starkaste gurkmejatillskotten på marknaden med 185 gånger högre biotillgänglighet. Dessutom innehåller kapslarna tillsatt vitamin D3 för att ytterligare stötta immunförsvaret.

Produkter för dig

GURKMEJA
-50%
Specialpris 299,99 kr Ordinarie pris 598,99 kr
Visa produkt