Är gurkmeja det ultimata sättet att boosta immunförsvaret när temperaturerna sjunker?

Höst och kyla är ofta synonymt med hosta, förkylning och snuva. Och även om det inte är de kalla temperaturerna i sig som gör att vi drabbas av förkylningar och influensa, så gör de att virus får lättare att sprida sig. Dessutom är luften ofta torrare under vinterhalvåret, vilket torkar ut näsa och hals och gör det lättare för virus att ta sig in i kroppen.

Upptäck sambandet mellan gurkmeja och ett starkt immunförsvar

Hösten är helt klart rätt tid att börja boosta immunförsvaret för att ta sig igenom vintern utan influensa! Men hur? Svaret kan finnas i ditt eget skafferi.

Gurkmeja – den gyllene nyckeln till ett starkt immunförsvar

Färsk forskning visar på de otroliga fördelarna med kurkumin, den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i gurkmeja. Det har en utmärkt förmåga att förbättra den allmänna hälsan och utmärker sig genom sin anmärkningsvärda inverkan på immunsystemets styrka och luftvägarnas välbefinnande.

Man kan föreställa sig kurkuminet som en coach för immunsystemet, som ser till att det reagerar effektivt i kritiska situationer. Genom att stärka kroppens försvar mot mikrober som virus och bakterier förhindrar det att dessa inkräktare tar över kontrollen. Skillnaden kan vara särskilt påtaglig i luftvägarna, där många av dessa ovälkomna gäster håller till.

Gurkmeja har även andra hälsofördelar och kan bland annat lindra ledproblem, främja blodcirkulationen och stötta hjärt- och leverhälsan. Genom att främja den allmänna hälsan kan kroppen bättre försvara sig mot virus och bakterier när det behövs.

Så gör du gurkmeja till en del av din kost

Om du gillar asiatisk mat är det säkert inte någon större konst för dig att använda gurkmeja i matlagningen. Gurkmeja är mycket uppskattat inom det asiatiska köket, särskilt i aromatiska curryrätter där dess jordiga toner kombineras med andra kryddor och örter. Överlag är gurkmeja en mycket mångsidig krydda som passar bra i olika bönrätter, risrätter, grytor, såser och marinader.

Tänk på att kurkuminet absorberas bäst när det kombineras med hjärtvänliga fetter och svartpeppar. Tillsätt därför gärna en skvätt olivolja eller en nypa svartpeppar när du lagar mat med gurkmeja, för maximera fördelarna.

Om du vill ha en snabb och lättlagad gurkmejakick kan vi tipsa om att testa "guldmjölk", även känt som gurkmejalatte eller "golden milk". Det är en traditionell indisk dryck som man gör genom att sjuda mjölk tillsammans med gurkmeja, svartpeppar och ibland lite honung för sötma. Det är en härlig, värmande dryck som passar perfekt på hösten!

Lösningen på gurkmejans stora svaghet

Trots alla hälsofördelar så finns det ett stort problem med gurkmeja – dålig absorption. Kurkumin absorberas inte särskilt lätt i blodomloppet på egen hand. Det innebär att du kanske inte kan dra full nytta av alla fördelar, även om du är ett stort fan av curryrätter och även om du kommer ihåg att alltid krydda med svartpeppar när du använder gurkmeja i maten. Men som tur är har forskarna hittat en lösning!

Att kapsla in kurkuminet i miceller, en vattenlöslig beläggning, förbättrar absorptionen dramatiskt. Faktum är att den micellära formen av kurkumin har visat sig ha hela 185* gånger högre biotillgänglighet jämfört med det kurkumin som finns i vanlig torkad gurkmeja och erbjuder 24* timmars retention. Det innebär att det når blodomloppet mer effektivt och att kroppen får mycket lättare att tillgodogöra sig det.

Graf

Den micellära formen av kurkumin förekommer endast i form av kosttillskott – som Curcuma Forte! Det överträffar andra gurkmejaprodukter på marknaden eftersom det innehåller en kombination av micellärt kurkumin och andra kraftfulla naturbaserade ingredienser, allt i en enda smidig kapsel för en ultimat hälsokick.

Ge immunförsvaret en boost med Curcuma Forte i höst!

Utöver kurkumin är Curcuma Forte även berikat med förstklassigt ingefäraextrakt, som hjälper till att bekämpa inflammation i kroppen och stöttar matsmältningen, vitamin D3, som håller skelettet och musklerna starka och friska. 

Boosta immunförsvaret med Curcuma Forte och njut av ett mysigt vinterhalvår utan att låta dig störas av förkylning och influensa. Nu tillgänligt till tidsbegränsat specialpris! 

*Ansvarsfriskrivning: Resultaten kan variera från person till person och kan skilja sig från de resultat som beskrivs på hemsidan. Våra produkter är inte avsedda att förebygga, behandla eller bota någon typ av hälsobesvär eller allvarliga sjukdomar. Det är viktigt att ha en balanserad kost och en hälsosam livsstil. 

Produkter för dig