Ett genombrott inom blodsockerkontroll – nyckeln kan finnas i ditt eget kök

Miljontals människor lever ovetandes på gränsen till en hälsokris, med höga blodsockernivåer som i tysthet riskerar att utvecklas till diabetes – kan lösningen gömma sig hemma i skafferiet?

Högt blodsocker är ett vanligt problem.

Bara i Tyskland lever cirka 8,5 miljoner människor med diabetes, och det uppskattas att ytterligare 2 miljoner människor lever med sjukdomen utan att veta om det!**

Och prognosen är alarmerande. Antalet personer med typ 2-diabetes förväntas skjuta i höjden under de kommande 20 åren. Forskare uppskattar att upp till 12 miljoner människor kommer att vara drabbade år 2040!**

Tyvärr är det många som inte vet om att deras blodsockerniåer är ur balans förrän de redan har drabbats av allvarliga hälsoproblem som nervskador eller problem med synen. Tecknen går ofta obemärkta förbi, men kan bland annat medföra att man känner sig mer törstig, behöver kissa oftare, blir trött och sersuddigt.

Om de höga blodsockernivåerna inte åtgärdas kan de snabbt eskalera och utvecklas till diabetes – ofta inom 5 års tid. Vid det laget är tillståndet redan oåterkalleligt och kan leda till ytterligare hälsokomplikationer, till exempel hjärtsjukdomar, stroke, njursjukdomar och synförlust.

Dessutom leder obalanserade blodsockernivåer ofta till bristande aptitkontroll, vilket i sin tur kan resultera i viktuppgång och ytterligare förvärra tillståndet. Denna onda cirkel av ökad aptit, viktuppgång och höga blodsockernivåer är ett stort problem, eftersom det kan påskynda utvecklingen av diabetes och andra hälsoproblem.

Det bästa sättet att få kontroll över obalanserade blodsockernivåer är att vidta förebyggande åtgärder. Och den ultimata lösningen kan gömma sig bland kryddorna i ditt eget skafferi!

Lösningen för förbättrad blodsockerkontroll kan finnas hemma i skafferiet.

Studier avslöjar den verkliga orsaken till viktuppgång

Om du har problem med vikten kan det mycket väl bero på blodsockret. Kopplingen mellan de två är inte bara anekdotisk – den stöds av omfattande vetenskaplig forskning. Över 20 olika studier har visat att det finns ett samband mellan de två.** Vissa av studierna har till exempel visat att personer med instabila blodsockernivåer tenderar att uppleva större hunger och matsug, vilket kan leda till överätande och viktuppgång. Annan forskning visar att blodsockertoppar och blodsockerfall kan påverka energinivåerna, vilket gör det svårare att hålla igång och bränna kalorier.

Personer som har problem med obalanserade blodsockernivåer och viktuppgång drabbas ofta även av mer allvarliga hälsobesvär som hjärtproblem, andningssvårigheter, ledproblem med mera. Men vad är egentligen sambandet mellan blodsockret och vikten?

Allt har att göra med insulin, ett hormon som produceras av bukspottkörteln. Dess uppgift är att reglera blodsockernivån genom att bidra till att glukos kommer in i cellerna, där det används som energi. Ibland svarar dock cellerna inte lika bra på insulinet som de borde, ett tillstånd som kallas insulinresistens. I detta scenario kompenserar bukspottkörteln genom att producera mer insulin för att hantera de stigande blodsockernivåerna.

Det är här som kopplingen till vikten kommer in i bilden. Insulinet reglerar inte bara blodsockernivåerna, det främjar även fettlagring. Så när kroppen producerar för mycket insulin kan det leda till viktuppgång. Och den extra vikten kan göra insulinresistensen ännu värre – särskilt om vikten sitter runt magen!

När man äter vissa typer av livsmedel som snabbt höjer blodsockret, till exempel kolhydrater och socker, svarar kroppen dessutom med att producera ett överskott av insulin. När det sker kan blodsockret plötsligt sjunka, vilket ger kroppen fel budskap – att du är hungrig, och framför allt att du är i stort behov av något sött.

Det kan leda till en ond cirkel av överätande, förhöjda insulinnivåer och ökat sötsug, vilket kan förvärra obalansen i blodsockernivåerna och bidra till viktuppgång. Att ta tillbaka kontrollen över aptiten är ett avgörande steg för att bryta den onda cirkeln.

Den aromatiska kryddan som alla har hemma och som kan ersätta viktminskningssprutor

Redan på 600-talet visste grekerna om en hemlig krydda som idag går att hitta i mer eller mindre alla svenska kök, och som har en mängd otroliga hälsofördelar.

Den mirakulösa kryddan i fråga är kanel! Studier visar att kanel är fullt av fibrer, vilket är bra för matsmältningen och till och med kan ge ämnesomsättningen en liten skjuts.

En av kanelens mest spännande egenskaper är dess inverkan på vår blodsockernivå och insulinkänslighet. Kanel har visat sig sänka blodsockernivån och förbättra effektiviteten hos insulinet – det hormon som ansvarar för att reglera blodsockret. Eftersom balanserade blodsockernivåer hjälper till att dämpa sötsuget innebär det att man inte känner samma sug att stoppa i sig ohälsosamma snacks under dagen och smyga ut till kylskåpet och småäta på kvällarna. Och eftersom insulin påverkar fettlagringen kan balanserade blodsockernivåer även hjälpa dig att få plattare mage och en slankare kropp.

En studie visar faktiskt att denna kraftfulla krydda kan sänka fasteblodsockret med upp till 25%** hos personer med suboptimal blodsockerkontroll. Intressant nog visar studien att fördelarna med denna anmärkningsvärda ingrediens är mer uttalade vid mer långvarig användning, vilket tyder på att det kan ha betydande fördelar att inkludera kanel i sin kost på regelbunden basis.

Dessutom har den aromatiska kryddan visat sig bromsa nedbrytningen av kolhydrater i matsmältningskanalen. Det betyder att mindre socker kommer in i blodomloppet i samband med maten, och att den typiska blodsockertoppen efter maten kan minskas. Det innebär mer stabila blodsockernivåer, vilket i sin tur leder till minskat sötsug och lättare viktminskning!

Graf över sjunkande blodsocker.

Alla typer av kanel har dock inte samma fantastiska hälsofördelar. Den typ som finns i våra skafferier är vanligtvis kassiakanel (Cinnamomum cassia). Den har visserligen en del hälsofördelar, men innehåller även en förening som kallas kumarin, som kan vara skadlig för levern i större mängder.

Äkta kanel eller ceylonkanel (Cinnamomum verum) är klart överlägset. Det innehåller mindre kumarin och är ännu mer effektivt vad gäller hälsofördelar som att främja blodsockerkontrollen, skydda hjärthälsan och minska inflammation.

Så tänk om det fanns en lösning som innehöll rätt sorts kanel och som inte bara var enklare att använda utan dessutom var mer kraftfull och innehöll ytterligare ingredienser som kunde hjälpa till att balansera blodsockret och kontrollera vikten?

Kanel är en populär krydda i bakning och matlagning.

Vi presenterar ett revolutionerande kanelbaserat kosttillskott – utvecklat av ett ledande hälsovarumärke

I jakten på en effektiv viktminskningsformula som tar itu med grundorsaken inifrån har en ny kraftfull lösning nyligen nått marknaden. Det revolutionerande kosttillskottet kan balansera blodsockret, minska sötsuget och underlätta viktminskning.

GlucoLux med ceylonkanel erbjuder allt detta, utan några risker eller biverkningar!

Den här lösningen för att balansera blodsockret och främja en sund vikt stöttas av mångårig vetenskaplig forskning och kombinerar kraften från ceylonkanel med ytterligare 8 kompletterande ingredienser.

Sensilab – företaget bakom det banbrytande kosttillskottet som har tagit Europa med storm – har över 15 års erfarenhet inom utveckling av kosttillskott för att upprätthålla den naturliga hälsan och har över 3,5 miljoner nöjda kunder runt om i Europa.

Upptäck de enastående fördelarna med GlucoLux

Användarna uppger att de upplever:

  • Minskat matsug, särskilt minskat sötsug
  • Sunda blodsockernivåer
  • Förbättrad insulinkänslighet
  • Lättare viktminskning

Så här säger användarna

"Jag använde kapslarna regelbundet i flera månader och märkte snabbt att jag inte kände samma behov av att småäta, vilket gjorde det mycket lättare att hålla sig till sundare matvanor. Till min glädje lyckades jag gå ner sammanlagt 8* kg! Jag kan varmt rekommendera det till alla andra som har liknande problem!" – Sophia

"Efter några månaders användning har jag fått mycket lättare att hålla mig till hälsosamma matvanor, och jag har även gått ner i vikt! Jag kan varmt rekommendera det." – Alexander

"Den här produkten har förändrat mitt liv! Den har inte bara balanserat mitt blodsocker, den har även minskat mitt sötsug rejält. Jag har till och med börjat gå ner i vikt! Jag är så tacksam för den här produkten!" – Laura

"Onyttigt småätande var mitt sätt att dämpa stress. Det ledde till en berg- och dalbana av obalanserade blodsockernivåer och viktuppgång. Tack och lov hjälpte den här produkten till att balansera mina blodsockernivåer, och jag är inte sötsugen hela tiden längre. Jag har till och med gått ner nästan 10* kg efter ett par månaders användning. Jag kunde inte vara mer nöjd!" – Emma

"Med jobb och två barn är mitt schema rätt oförutsägbart, och det fick mig ofta att äta onyttigt. Den här produkten har förändrat allt. Den hjälper till att stabilisera mina blodsockernivåer och dämpar mitt sötsug. Jag har lyckats gå ner en hel del i vikt och känner mig mycket friskare. För alla som kämpar med ett hektiskt schema och konstant matsug, så är den här produkten lösningen!" – David

Därför du ska välja GlucoLux

*Andra blodsockerbalanserade produkterGlucoLux
EffektBalanserar insulinnivåerna och kontrollerar aptitenBalanserar blodsockernivåerna och minskar aptiten
AnvändningInjektioner varje dag eller varje vecka1 kapsel per dag
BiverkningarJa – inklusive infektioner vid injektionsstället, slapp hud, illamående, diarré, kräkningar, förstoppning, magsmärtor, inflammation i kroppen samt njur- och sköldkörtelproblemInga oönskade biverkningar
TillgänglighetBegränsad tillgänglighet och dyrt – en månadsförbrukning kan kosta flera tusen kronorMycket lättillgänglig och prisvärd lösning
AnvändningstidAvsett för livslång användning – när användningen avslutas kommer all vikt tillbakaGer långsiktiga resultat snabbt – den minsta rekommenderade användningsperioden är 3 månader

Produkten har 4,6 stjärnor och är ofta slutsåld på grund av den höga efterfrågan!

Vi på Sensilab är så övertygade om GlucoLux förmåga att främja sunda blodsockernivåer och kontrollera vikten att vi erbjuder hela 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti!

Om du av någon anledning skulle vilja returnera produkten behöver du bara kontakta vår kundtjänst.

Sensilab vill göra det så enkelt som möjligt för dig att uppleva fördelarna med denna anmärkningsvärda produkt. Just nu har vi ett specialerbjudande på GlucoLux, så det här är ett perfekt tillfälle att testa.

Genom att klicka på knappen nedan kan du kontrollera tillgängligheten och se om produkten fortfarande finns i lager. Men vänta inte för länge! Med tanke på hur populär produkten är kan den snabbt sälja slut.

Kom ihåg att det inte behöver vara en ständig kamp att upprätthålla sunda blodsockernivåer och kontrollera sin vikt. Med stöd i Sensilabs satsning på kvalitet och kundnöjdhet kan GlucoLux hjälpa dig att ta tillbaka kontrollen över din hälsa. Så vänta inte – ta del av specialerbjudandet och påbörja din resa mot bättre hälsa redan idag.

Kontrollera tillgängligheten här!

*Ansvarsfriskrivning: Resultaten kan variera från person till person och kan skilja sig från de resultat som beskrivs på hemsidan. Våra produkter är inte avsedda att förebygga, behandla eller bota någon typ av hälsobesvär eller allvarliga sjukdomar. Det är viktigt att ha en balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Källor:

Safdar, Mahpara, et al. “Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals.” Pakistan Journal of Nutrition, vol. 3, no. 5, 2004, pp. 268–272., https://doi.org/10.3923/pjn.2004.268.272.

Abraham, Klaus et al. “Toxicology and risk assessment of coumarin: focus on human data.” Molecular nutrition & food research vol. 54,2 (2010): 228-39. doi:10.1002/mnfr.200900281

Collins L, Costello RA. Glucagon-like Peptide-1 Receptor Agonists. [Updated 2023 Jan 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551568/

Schienkiewitz, Anja et al. “Overweight and obesity among adults in Germany - Results from GEDA 2019/2020-EHIS.” Journal of Health Monitoring vol. 7,3 21-28. 14 Sep. 2022, doi:10.25646/10293

Koptyug, E. (2022, December 14). Views on weight loss by gender Germany 2021. Statista. https://www.statista.com/statistics/1087880/weight-loss-views-by-gender-germany/

Chiu, Ching-Ju et al. “Relationship of glucose regulation to changes in weight: a systematic review and guide to future research.” Diabetes/metabolism research and reviews vol. 26,5 (2010): 323-35. doi:10.1002/dmrr.1095

How many people have diabetes? (n.d.). https://www.diabinfo.de/en/preventing-diabetes/fact-check/how-many-people-have-diabetes.html

Produkter för dig