Hur man blir av med candida i 3 enkla steg

Uppblåsthet, flytningar, matsmältningsproblem, ovanliga gaser, sockersug och hjärndimma har mer gemensamt än du kanske tror. Alla dessa symtom kan orsakas av överväxt av en lömsk jästsvamp - candida! Upptäck hur man botar candida naturligt och permanent.

Candida problems

Detta är jästen bakom alla dina problem

Candida är en typ av jästsvamp som lever ofarligt på och inuti din kropp. Detta innebär att du kan hitta den på din hud och inuti munnen, könsorganen och tarmarna. Problemet uppstår när candida växer till sig och rubbar balansen mellan goda och dåliga bakterier.

Detta kan ske på grund av en ohälsosam, sockerhaltig kost, antibiotikabehandlingar, stress, försvagat immunförsvar, preventivmedel, diabetes, och hormonell obalans. Eftersom orsakerna är så många är det inte förvånande att cirka 75 % av alla kvinnor har haft en vaginal svampinfektion och cirka 45 % kommer att ha dem mer än en gång. Men om du kan agera snabbt kan du stoppa candida-symptom innan de allvarligt påverkar ditt liv.

Candida-symptom: 8 varningsflaggor

Innan vi avslöjar hur du kan bli av med candida, låt oss identifiera de vanligaste symptomen på candida.

1. Obehaglig lukt, klåda och flytningar

Överväxt av candida i könsorganen leder till en vaginal svampinfektion som är lätt att känna igen på rodnad, svullnad, klåda, smärta vid samlag och en tjock, vit flytning.

2. Uppblåsthet, blåst och matsmältningsproblem

När candida tar över din tarmflorastör den balansen i balansen i mikrobiota, överfermenterar kolhydrater, och utlöser inflammation, vilket kan leda till ovanlig uppblåsthet, överdriven gas, magbesvär eller förstoppning.

3. Känna sig trött och utsliten

När candida stör balansen i tarmen försämrar den dess förmåga att absorbera näringsämnen på rätt sätt. Det innebär att du inte får i dig alla de näringsämnen som behövs för en sund energinivå. Dessutom producerar candida gifter som en del av sina metaboliska processer. Dessa gifter kan läcka ut i blodomloppet och öka inflammation och trötthet.

4. Hjärndimma och dåligt minne

Ett av de främsta gifterna som candida producerar är acetaldehyd som har kända neurotoxiska effekter och kan försämra den kognitiva funktionen. I kombination med ökad trötthet kan du få svårt att koncentrera dig och komma ihåg saker.

5. Ohejdbart sug efter socker och kolhydrater 

Candida trivs på socker och kolhydrater. Så ju mer candida du har i tarmen, desto starkare blir ditt begär efter dessa livsmedel. Och när du förser candida med mer socker stöder du dess tillväxt, vilket leder till en ond cirkel av oändliga svampinfektioner, sug och viktökning.

Unstoppable cravings

6. Svåra säsongsbundna allergier

Förvärring av dina säsongsallergier är ett ofta förbisett candida-symptom som uppstår på grund av kombinationen av ett försvagat immunsystem, ökad inflammation och skadad tarmbarriär vilket gör att allergener och toxiner lättare kan passera in i blodomloppet.

7. Känner sig nedstämd, orolig eller irriterad

När du känner dig trött, uppsvälld eller har klåda på grund av en infektion är det logiskt att du inte spritter av glädje. Men utöver det påverkar candida också produktionen av neurotransmittorer i din tarm, inklusive serotonin och dopamin som är avgörande för ditt humör, känslor och motivation.

8. Återkommande infektioner

Kan inte skaka av dig infektion i urinvägarna, bihålorna eller lungor? När candida stör balansen i din tarm-mikrobiota och slår ut ditt immunförsvar kan du uppleva att du ständigt hostar, har ont i halsen eller kissar ofta.

3 enkla steg för att bota candida naturligt

För att undertrycka överväxten av candida och återställa din mikrobiota-balans så snabbt som möjligt måste du följa tre samtidiga steg.

Steg 1: Svält ut jästsvampen

Det första steget är att eliminera livsmedel som jästsvampar livnär sig på. Detta inkluderar all mat som förvandlas till enkla sockerarter när den bryts ner. Dessutom bör du också undvika alla fermenterade livsmedel eftersom de kan innehålla jäst eller svamp som potentiellt kan bidra till tillväxten av candida. Här är vad du ska undvika:

 • Socker och desserter
 • Spannmål och gluten
 • Fermenterade livsmedel
 • Bönor och stärkelserika grönsaker
 • Högglykemiska frukter
 • Mejeriprodukter
 • Öl och vin
 • Svamp

Candida-dieten är mycket strikt, men nödvändig. Det finns dock en lösning som avsevärt kan förkorta varaktigheten av denna diet och lindracandida-symtom. Vissa ser resultaten så snart som 10* dagar! Håll ut.

Steg 2: Lägg om din kost

När du har eliminerat livsmedel som candida älskar, bör du ersätta dem med livsmedel som hämmar dess tillväxt och håller dig välnärd på samma gång. Dessa inkluderar:

 • Kålväxter
 • Proteinrika livsmedel
 • Nötter och frön
 • Frukter med låg sockerhalt
 • Kokosolja
 • Vitlök
 • Ingefära
 • Gurkmeja
 • Sötningsmedel utan socker

Steg 3: Öka mängden goda bakterier

När candida växer stör den tarmens mikrobiom avsevärt. Därför måste du återställa balansen genom att fylla på tarmen med de goda bakterier som finns i probiotika.

Du bör dock hålla dig borta från naturliga probiotika som yoghurt, surkål, kimchi och kombucha, eftersom de kan ha motsatt effekt. Det beror på att de kan ha mycket socker och vissa typer av bakteriestammar och jäst som kan förvärra tillväxten av candida.

När du vill minska candidas tillväxt är det bäst att välja probiotiska tillskott som Vaginal Biotic. Detta tillskott är särskilt utformat för kvinnor och har visat sig bekämpa vaginala svampinfektioner samt återställa balansen i tarmarna och könsorganen!

Så snart som inom 10* dagar sjunker nivån av candida i din vaginala flora, och antalet goda bakterier stiger. Således får du snabb lindring från de obekväma candida-symtomen som vi listade ovan.

Förutom 6 mjölksyrastammar, är formulan berikad med ingredienser som håller immunförsvaret starkt och det urogenitala systemet friskt: fiber, zink, biotin, körsbärsstammar, och havreextrakt. På så sätt kan ditt immunförsvar bättre bekämpa framtida infektioner, inklusive candida!

Slutresultatet

Om du följer alla tre stegen kommer du att få candida under kontroll ganska snabbt. Men hur kan du förhindra att candida växer igen?

Vi vet alla att en så strikt diet inte är särskilt hållbar ... eller njutbar. Så ditt bästa val är att fortsätta stödja din mikrobiota med Vaginal Biotic samtidigt som hålla din diet något balanserad. Genom att göra detta förhindrar du candida-överväxt från början.

Källor:

Harvard Health. (2023, September 21). Vaginal yeast infection. https://www.health.harvard.edu/a_to_z/vaginal-yeast-infection-a-to-z

Rapisarda, A. M. C., Pino, A., Grimaldi, R. L., Caggia, C., Randazzo, C. L., & Cianci, A. (2023). Lacticaseibacillus rhamnosus CA15 (DSM 33960) strain as a new driver in restoring the normal vaginal microbiota: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Frontiers in Surgery, 9. https://doi.org/10.3389/fsurg.2022.1075612

Produkter för dig

KVINNOHÄLSA
-54%
Specialpris 436,99 kr Ordinarie pris 953,98 kr
Visa produkt
HORMONBALANS
-36%
Specialpris 409,99 kr Ordinarie pris 637,99 kr
Visa produkt