Probiotika stärker immunförsvaret

Det sägs att god hälsa kommer från tarmen och även om det nog låter lite konstigt så är det faktiskt så! Immunförsvarets styrka beror mycket på hälsan i mage och tarmsystem, och på grund av detta bör vi ta väl hand om dem. Om du inte vet hur så har du kommit rätt - I den här artikeln tänkte vi ta reda på just det!

image

Vad är probiotika?

Probiotika är faktiskt levande mikroorganismer, som i rätt mängd är väldigt nyttiga och bra för sina värdar, vilket i detta fall är oss människor.

Visste du att tarmen är koloniserad av miljarder mikroorganismer, främst bakterier, som väger tillsammans cirka 1,5 kg - och att de dessutom är livsviktiga? 

De bakteriestammar som har positiva effekter på balansen i tarmfloran och därför på vår allmänna hälsa kallas probiotika

Varför är probiotika så viktiga?

Probiotika är viktiga eftersom de motverkar spridningen av dåliga bakterier i tarmen och de gör det genom att stödja den naturliga funktionen hos andra, nyttiga bakterier och tillför balans och näring till tarmfloran.

Föreställ dig tarmfloran (dvs. alla bakterier) som en enda stor befolkning, som lever i harmoni och balans. I just detta ögonblick fungerar matsmältningen, alla näringsämnen som införs med kosten assimileras och maten transformeras snabbt... Men det är inte allt som sker i just tarmen.

Flera studier visar att tarmen faktiskt är inblandad i otaliga processer i kroppen, såsom produktion av enzymer, hormoner, vitaminer och hanteringen av immunförsvaret.

Kort sagt, den arbetar hårt för ett totalt kroppsligt välbefinnande!

Denna balans kan dock lätt störas. Detta kan hända på grund av dålig kost, antibiotika eller på grund av exponering för virus och patogener.

När denna balans går förlorad fungerar matsmältningen inte längre ordentligt, viktiga näringsämnen går förlorade, omvandlingen av mat saktar ner och under dess transitering inuti tarmbakterierna börjar avfallet sprida sig och som följd till detta börjar alla kroppsprocesser, så som immunförsvaret, att försvagas.

Probiotika är väsentliga för hälsan

För att behålla balansen och en stark tarmflora intakt behövs probiotika, eftersom de är de enda som kan ge tarmen rätt stöd. Detta är särskilt viktigt på vintern när vi är mest utsatta för virus och influensa, om vi lider av återkommande tarmsjukdomar, om vi känner oss svaga eller om vi tagit antibiotika. 

Visste du att väldigt många nyttiga bakteriet går under namnet "probiotika"...? Säkert känner du till Lacctobacillus, den mest kända av dem - men det finns många, många fler!

Dessutom har varje probiotikum sin nytta för att stödja tarmsystemet och därmed hela kroppen, men med så många av dem är det verkligen svårt att kunna integrera dem alla samtidigt med bara kosten.

Av denna anledning har Avenobo skapaten produkt som innehåller den perfekta mixen: Megaflora9!

Med 9 olika stammar av probiotika för att ta hand om allt och därmed gör att din tarm och ditt immunförsvar förstärks!

CORE ONE - Multivitamin berikat med probiotika

Men denna produkt innehåller inte enbart probiotika, utan även berikats med Vitamin C, D, B6, B9 (folsyra), B12, A och E, nödvändiga mineraler, zink och selen! Med probiotika, vitaminer och mineraler, tar Core One hand om din häla! 

Genom att förse kroppen med en blandning av viktiga mineraler och vitaminer, probiotika och antioxidanter, ger Core One immunförsvaret den kraft som behövs för att bekämpa virus och bakterier på ett så effektivt sätt som möjligt.

Upptäck Core One idag till vårt supererbjudande och få dess 13 viktiga och energigivande vitaminer, 3 mineraler, probiotika, antioxidanter, nooropika och adaptogener - allt i en enda välsmakande citrondryck!