OPUNTIA: Kaktusen som förändrade allt & räddade tunisier från fattigdom

Vem hade kunnat tro att en enkel kaktus kunde göra en så stor skillnad? Opuntia, eller fikonkaktus, är världens mest älskade kaktus. Dock finns det ingen mer fantasktisk historia än Hameds.

image

Opuntia är superstjärnan bland kaktusarna. Den kan både ätas, drickas eller göras till en otroligt kraftfull hjälp vid viktminskning. För andra är den hemligheten till ett bättre liv.

image

Med sina läkande egenskaper och otroliga förmåga att reducera övervikt, är det inte konstigt att hela världen älskar denna stickiga växt. Majoriteten av Opuntia produceras i Mexiko och Tunisien. Alla lantbrukare av Opuntia är dock inte lika turliga som Hamed - den tunisiska lantbrukaren som fick ett nytt liv tack vare Opuntia.

Hur har Opuntia ändrat Hameds liv?

I Tunisien lever nästan en fjärdedel av invånarna i fattigdom. Många tunisier har inte ens tillgång till el eller vatten i sina hem. Landet kämpar med ett bristande hälsovårdssystem som bara är tillgängligt för personer som kan betala tillräckligt. Analfabetism är också ett problem i detta nordafrikanska land, särskilt i mindre städer och byar.

Hameds by var inget undantag. Han och hans familj kämpade i flera år och barnen i familjen kunde inte gå i skolan. Hans fru dog under förlossningen av deras fjärde barn. Det fanns ingen läkare i byn, och även om det hade funnits hade bara ett fåtal haft råd med vård.

När Hamed fick chansen att utöka sin gård, tog han den. “Allt hände så fort! Det hade aldrig gått utan min son och mina döttrar, de stöttade mig hela vägen.”

image

Idag kan familjens alla 4 barn gå i skolan som nu finns i byn med hjälp av ekonomiskt stöd från Hameds lantbruk. Det finns även läkare i byn eftersom Hamed ville ge byns invånare den vård och utbildning han själv saknade förr.

Majoriteten av invånarna i byn arbetar hos Hamed och han är högt respekterad för allt han har gjort för denna en gång så fattiga by.

image

Inget går till spillo efter varje framgångsrik skörd används: blad, stjälkar och andra användbara delar av kaktusen till värdefullt foder till djur och fruktinnehållet görs till koncentrerat extrakt för att minska transportkostnad och miljöpåverkan.

Vid rätt användning kan Opuntia förändra även ditt liv

Opuntias kraft att läka

Undrar du hur Opuntia kan hjälpa dig? Dessa fördelar är bara de mest kända:

  • Rengör kroppen från giftämnen
  • Förbättrar blodcirkulationen och sänker blodtrycket
  • Den har även antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper
  • Motverkar tillväxt av fettceller
  • Stärker ditt immunsystem
  • Förbättrar matsmältningen och motverkar förstoppning
  • Stärker tänder och ben
  • Reducerar svullnad och reumatism
  • Ökar regeneration efter alkoholintag

Fikonkaktusen är anses vara en ”superfood” vilket inte är konstigt. Den är full av vitamin C, B-komplexvitaminer, magnesium, potasium, kalcium, koppar, fibrer och antioxidanter.

Opuntia är ett effektivt stöd vid viktminskning eftersom den motverkar fett från att lagras i kroppen. Den har även bevisats kunna reducera aptiten rejält tack vare dess lösliga fiberinnehåll. Den sänker absorptionen av sockerarter och gör att du känner dig mätt längre.

Vi har gjort Opuntia ännu starkare

Vi har arbetat med franska specialister för att skapa kraftfulla och naturliga kombinationer. Vi utnyttjade den otroliga kraften från Opuntia och såg till att göra den starkare än någonsin. Omsorgsfullt vald för effektiv viktnedgång, Opuntia i vår WaterOut STRONG har redan förbluffat tusentals av våra kunder.

I början av 2019, lanserade vi den tredje versionen av denna bästsäljaren och den har aldrig tidigare varit så kraftfull som nu. Den innehåller endast ingredienser av högsta kvalitet som kompletterar varandra så att du kan få din drömkropp snabbare, enklare och naturligare.