En naturlig antioxidant fylld med omega 3

När du hör ordet vinblad, tänker du säkert på någon spännande maträtt från länderna i mellanöstern, sällan vet någon om de rika näringsvärdena i vinblad, som är fylld med vitaminer och mineraler. Vinrankan är en av de växter som odlats sedan tidigt över världen och det är därför inte förvånande att den används av människan sedan urminnes tider, till en början bara inom folkmedicinen. I Frankrike har det tidigare använts för att behandla svullna fötter.

image

Studier

I en undersökning som gjordes av välkända Drugs in R & D 2004 bevisades den exceptionella effektiviteten av vinblad i kampen mot kroniskt ven-relaterade problem, venös insufficiens. Sådana patienter har problem med blodflödet i hjärtat, otillräcklig försel av blod från benen och följaktligen kronisk svullnad i fötterna. I allmänhet åtföljs detta tillstånd av andra hälsoproblem som till exempel åderbråck. Efter en testperiod på 6 veckor, de patienter som har ätit vinblad visade på en förbättrat mikrovaskulärt blodflöde, minskad svullnad i benen, och nivån av syre i blodet hade förbättrats.

Hjärtvänliga Omega 3 fetter

Visste du att vinbladet innehåller så mycket som 2% fett, vilket är otroligt högt för en växt? Den största delen av dessa fetter är Omega 3. Vinblad räknas som en av de bästa vegetabiliska källorna för omega 3 och bör räknas till listan av super-foods där även livsmedel som chiafrön, linfrön och valnötter kan hittas.

 

Antioxidantiska och antimikrobiella egenskaper

Forskning har visat att vinblad lämnar en hög andel fenoler, flavanoider och stilbener, som är kända mineraler med starka antioxidantegenskaper. Dessa antioxidanter förhindrar oxidation av celler och åldrande av huden och de arbetar antimikrobiella. Deras antimikrobiella aktivitet bör även vara effektiv mot bakterierna Esterichia coli (E. coli), Salmonella och Campylobacter jejuni.

Källa rik på magnesium och kalcium

Vinblad är också en utmärkt källa till kalcium och magnesium, som är, som ni vet, grundläggande mineraler för hälsan hos dina ben, muskler och nervsystemets funktioner.

7 medicinska effekter av vinblad

     • De arbetar antiinflammatoriskt
     • De upprätthåller nivån av glukos; på grund av det låga glykemiska innehållet, men är fortfarande lämpliga för personer som har en förhöjd glukosnivå
     • De ökar absorptionen av vitaminer
     • De har en positiv effekt på hälsan hos ben och muskler
     • De minskar effekterna av kronisk venös insufficiens
     • De har positiva kardiovaskulära effekter
     • De håller tänderna friska och starka

 

P.S. Har du problem med att svullna dina ben eller övervikt? Missa inte den utmärkta produkten till vilken vi också tillsatte naturliga extrakt av vinblad. Läs mer om detta här.

 

Källor:

https://www.researchgate.net/publication/259997364_The_nutritional_quality_of_grape_leaves_Comparative_study_between_leaves_collected_from_arid_and_temperate_regions_in_Palestine

http://journal.pan.olsztyn.pl/pdfy/2008/1/58_1_11.pdf https://www.nutraingredients.com/Article/2017/08/03/Vine-leaves-may-improve-cholesterol-profile-study-finds

https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/pdf/2015/02/bioconf_oiv2015_02018.pdf


Dennis Göransson


Produkter för dig