Vad är Kollagen?

Kanske har du hört talas om kollagen och hur viktigt det är för vår kropp, men vad är kollagen? Vad gör det? Varför behöver vi det? Vi försöker svara på dessa frågor i den här artikeln.

image

Vad är kollagen?

Kollagen är ett strukturellt protein som finns i huden, lederna och i bindväven. Kollagen är det vanligaste proteinet i människokroppen, 35% av det totala proteinet representeras av just kollagenprotein. Kollagen produceras av specialiserade celler som kallas “fibroblaster”, och dess produktion minskar med åldern. Kollagenproduktionen påverkas också av dålig kost och stress. Vi kan undvika detta genom att ha en hälsosam livsstil och en diet rik på kollagen.

Vad gör kollagen?

Kollagen kan bilda hårda strukturer, såsom vissa bentyper, eller mjuka och elastiska vävnader, som brosk och senor. Kollagen är en strukturerande del av hud, hår och naglar vilket säkerställer deras elasticitet.

C-vitamin är viktigt vid produktion av kollagen, så ett dagligt intag av vitamin C (från mat eller kosttillskott) är nödvändigt för kollagensyntes.

Var kan jag få kollagen från min kost?

Kycklingfötter(klor), grishovar och andra” konstigheter ” som kokats under lång tid på låga temperaturer förvandlas till gelatin. Våra förfäder åt djur från huvud till svans, så deras kost var rik på gelatin. Gelatin i sin tur, omvandlas till aminosyror som används av kroppen vid produktion av kollagen.

Varför välja ett kosttillskott?

Kosttillskott som tillför kollagen är viktiga, för i många fall kan vi inte få tillräckligt med kollagen enbart genom vår kost.

UNDO erbjuder dig produkten UNDO Collagen Drink, som innehåller en unik kombination av hydrolyserat havskollagen och vitamin C.  

Regelbunden konsumtion av UNDO Collagen Drink stimulerar naturlig kollagenproduktion, återfuktar och gör huden mer elastisk och smidig, samt minskar synliga rynkor och linjer i ansiktet kraftigt.

Produkter för dig