5 galna dieter som folk har provat

Ibland får vi ryck och vill gå ner i vikt, vi söker på nätet och ibland dyker det upp minst sagt helt galna ideer som du aldrig hört talas om innan. Antagligen för att de är lite väl extrema för att ens verka ge resultat, och om de ger resultat så lär något i kroppen kollapsa.

 

Vi på redaktionen tror att den bästa dieten innehåller alla näringsämnen som kroppen behöver, alla tänker uppenbarligen inte som vi. Skulle du testa någon av nedanstående metoder för att gå ner i vikt?

image

Is-dieten

Går ut på att äta en liter is om dagen. Man får inte tugga eller krossa isen utan isbiten läggs hel i munnen och ska smälta på tungan. Visst är det bra med extra vätska men detta verkar ta mycket tid och det är svårt att alltid ha is till hands.

Kak-dieten

Låter lite väl bra för att vara sant. Någon som testat? Dieten går ut på att man äter 6-9 kakor om dagen. Kakorna bör innehålla extra protein. Vi tror att man skulle bli riktigt less på att bara äta kakor resten av livet.

Bandmaskar

Varför slösa din tid på att planera hälsosam mat när du kan infektera din kropp med parasiter? Ja, så tänkte en listig amerikan en gång. I början av 1900-talet såldes nämligen bandmaskar i form av en tablett: Ät hur mycket du vill och gå ner i vikt ändå.

När bandmasken växte till sig och blev upp till 7 meter lång började den orsaka anfall, hjärnhinneinflammation eller demens, när detta hände så förbjöd man fortsatt försäljning av tabletterna. Andra biverkningar som upptäcktes efter användning av dessa piller var cystor i hjärnan, ögonen och ryggmärgen.

Bomullsdieten

Hungrig? Ät en bomullsrondell eller två. De innehåller noll kalorier och de smakar…? Om du diggar smaken av ingenting och inte behöver någon näring kan vi rekommendera denna dieten.

Tuggmetoden

Tuggdieten går ut på att...tugga, tugga och spotta ut. Varje tugga skall tuggas omkring 30 gånger och sedan spottas ut. Detta har testats och personen i fråga gick ner i vikt men hur han mådde efter avslutad diet vet vi inte.

 

 

Produkter för dig