4 Andledningar till att ta L-karnitin

Ok, du är på en diet, du är fysiskt aktiv och du ser lite resultat men... allt tar sån tid! Allt du behöver är lite extra fart på det hela och något som är nyttigt. Har du någonson hört talas om L-karnitin? Välkänd bland de som går ner i vikt och bygger muskler. Läs varför!

image

L-karni-vad?

L-karnitin är en aminosyra som är viktig för transporteringen av fettsyra frpn blodet till mitokondrierna som fungerar som batterier för cellerna.

Det är inte en stimulans. Det är en naturlig substans som är nödvändig för vår funktion. Våra kroppar syntetiserar det på egen hand, i små mängder. Denna process kan tyvärr sakta ner på grund av en obalanserad kost, minskad aktivitet eller åldrande.

Så varför ska du ta L-karnitin?

1. För att bränna fett snabbare

Utan L-karnitin kan det mesta av det fett vi äter inte användas till energi. Ju mer L-karnitin vi har, desto mer fett kan vi bränna och mindre av det lagras . Det hjälper fett att omvandlas till energi, 16% snabbare!

2. För att maximera effekterna av fysisk aktivitet

När du tränar, förlorar din kropp energi. Eftersom L-karnitin ökar användningen av fett till energi, lämnar kroppen bara sina proteiner och glykogenresurser. Detta innebär att du inte kommer att förlora ditt eget protein (dvs muskelmassa) under aktivitet, du blir av med fettreserverna.

Det har också visats att L-karnitin kan hjälpa dig träna hårdare utan att känna dig trött.

3. För snabb omladdning

L-karnitin hjälper till att accelerera muskelregenerering genom olika mekanismer, en av dem förhindrar mikroskador i muskelfibrerna (vanligt förekommande). En annan förhindrar skador från fria radikaler, eftersom L-karnitin fungerar som en antioxidant för musklerna.

4. För kardiovaskulär hälsa

Många studier har visat att l-karnitin har beskyddande egenskaper för hjärta och kärl, för vissa kan det även motverka hjärt- & kärlsjukdomar!

Det renaste L-karnitinet på marknaden!

L-Carnitine kapslar innehåller Carnipure™ från Lonza, Schweiz - den renaste formen av L-karnitin som finns.

Dess effekter är vetenskapligt bevisade: 16% mer förbränning av fett och 5 gånger snabbare omvandling av fett till energi