HEPAFAR Forte PREMIUM

Vill du få bättre hälsa? Börja ta hand om din lever. Idag.

Din hälsa och ditt välbefinnande beror på hur väl din lever fungerar. Detta viktiga organ utför över 500 viktiga funktioner. Den är mest känd för sin förmåga att avgifta kroppen genom att driva ut toxiner och bakterier. Levern skapar och lagrar också viktiga näringsämnen, producerar galla för att smälta fett, reglerar blodsockret och främjar immunförsvaret.

Brindusa Vanta, MD recommends Hepafar

En mindre känd, men också viktig funktion hos levern är att den hjälper till att reglera hormonnivåer. Levern bryter ner hormoner som östrogen och testosteron som är avgörande för den allmänna hälsan. Om dessa hormoner inte bryts ned på ett effektivt sätt kan du uppleva hormonell obalans som kan leda till allvarliga hälsoproblem.

En särskild anmärkning för kvinnor

Östrogen elimineras från kroppen genom urinering och regelbunden tarmtömning, via fas Ioch II-vägarna i levern. Om dessa avgiftningsprocesser i levern inte är effektiva kan överskott av östrogen ansamlas i kroppen och orsakar smärta, riklig menstruation, låg libido, trötthet, huvudvärk och viktuppgång särskilt runt magen och höfterna.

Livsstilar som kan skada din lever

Livsstilsfaktorer som påverkar leverhälsan inkluderar kronisk stress, brist på motion, övervikt, droger och miljögifter. När det gäller miljögifter är det värt att nämna att många kemikalier som finns i miljön är endokrinstörande kemikalier som efterliknar effekten av östrogen. Dessa kemikalier, som även kallas xenoöstrogener, finns i vardagliga föremål som matbehållare i plast, kläder och tvättmedel.

Om HEPAFAR Forte PREMIUM

HEPAFAR Forte PREMIUM är vetenskapligt framtagen för att stödja leverhälsan och innehåller några av de mest omforskade örter och näringsämnen som hjälper till att avgifta, regenerera och skydda levern, stödja leverns fettomsättning och öka energin och vitaliteten.

  • Mjölktistel. Mjölktistel har en lång tradition av att användas för att skydda levern. Silymarin, dess aktiva ingrediens, har undersökts i hundratals studier. Enligt 2020 års översiktsstudie, har silymarin starka antioxidativa egenskaper och kan skydda mot leverskador i samband med fettlever, alkoholkonsumtion och läkemedelsanvändning. Dessutom kan mjölktistel förbättra blodsockernivån och kolesterolnivåerna, bidra till en hälsosam viktminskning, stärka immunförsvaret och bekämpa cancer.
  • Kronärtskocka är fullproppad med naturliga antioxidanter som cynarin, klorogensyra och flavonoider. 2022 fann flera kliniska studier eller systematiska genomgångar stödjande bevis för att kronärtskocka kan gynna leverhälsan och minska risken för att utveckla fettlever. Vetenskapsmän fann att kronärtskockstillskott avsevärt förbättrar nivåerna av leverenzymerna ALT och AST, som blir förhöjda vid leverskada. Förutom att skydda leverhälsan tyder forskningsstudier på att kronärtskocksextrakt kan stimulera produktionen av galla, sänka kolesterolhalten och glukosnivåer i blodet.
  • Kolin anses vara ett essentiellt näringsämne. Det är en vitaminliknande molekyl som har en viktig funktion i levern, hjärnan, hjärtmuskulaturen och nervsystemet. Medan levern producerar små mängder kolin, är kosten den huvudsakliga källan. Många människor får dock inte i sig det rekommenderade dagliga intaget av kolin. Kolinbrist har förknippats med fettlever, leverskador och muskelskador.

  • Andra ingredienser i HEPAFAR Forte PREMIUM är ingefära, maskrosrotsextrakt, zink, selen och svartpeppar som ger ytterligare stöd för en hälsosam matsmältning och minskar inflammation.

Fördelen med HEPAFAR Forte PREMIUM

HEPAFAR Forte PREMIUM är en välbalanserad formel som innehåller kronärtskocksextrakt, mjölktistel, kolin och andra viktiga ingredienser som främjar lever- och matsmältningshälsa. HEPAFAR Forte PREMIUM har utformats för att ge maximal biotillgänglighet. Dess innovativa patenterade formel innehåller högkvalitativ mjölktistelextrakt i fytosomform (silybin-fosfatidylkolinkomplex) för maximal absorption.

Dessutom innehåller formeln också peppar och ingefära, även kända som "biotillgänglighetsförstärkare". Svartpeppar och ingefära verkar synergistiskt med de andra örterna och ökar avsevärt deras absorption.

Vem kan ha nytta av HEPAFAR Forte PREMIUM?

Med tanke på vår moderna livsstil kan de flesta människor gynnas av HEPAFAR Forte PREMIUM. Det finns tusentals kemikalier i miljön som kan överbelasta levern och orsaka andra hälsoproblem. 

För optimal effekt bör HEPAFAR Forte PREMIUM ingå i din dagliga rutin tillsammans med en hälsosam kost, regelbunden motion, goda sömnvanor och stresshanteringstekniker

Brindusa Vanta, MD

Produkter för dig

LEVERHÄLSA
-50%
Specialpris 399,99 kr Ordinarie pris 796,99 kr
Visa produkt
LEVERHÄLSA
-42%
Specialpris 469,99 kr Ordinarie pris 803,96 kr
Visa produkt